Maak een marinade van de sojasaus, de djahé, de laos en de
ketoembar.
Snijd de kipfilets in kleine stukjes en laat ze ± 1 uur marineren;
leg daar ook de djeroek poeroet blaadjes bij (schep om het kwartier even
om).
Verhit wat sesamolie en bak de uitgelekte stukjes kip daarin (gooi de
marinade niet weg).
Maak een brij van de ui, de pepers en de boemboe ritja en voeg die, als de
kip bijna gaar is toe, samen met de overgebleven marinade, de djeroek
poeroet blaadjes en het blok santen en laat het geheel op laag vuur
sudderen.
Voeg de Javaanse suiker en de honing toe en laat nog 10 minuten
sudderen.
Maak de kemirienoten fijn en strooi ze met de sesamzaadjes over het
gerecht.
Laat het op laag vuur nog 5 minuten staan en roer het af en toe door.
Als de brij tijdens het koken wat te dik wordt, kunt u deze met water
verdunnen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |