Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hitsige kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 dubbele kipfilets
1 ui
1 rode en 1 groene peper
1 theelepel djahé
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 zakje boemboe ritja
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel Javaanse suiker
1/2 blok santen
1 eetlepel honing
4 djeroek poeroet bladeren
4 kemirienoten
sojasaus en sesamolie naar smaak

Bereiden

Maak een marinade van de sojasaus, de djahé, de laos en de
ketoembar.
Snijd de kipfilets in kleine stukjes en laat ze ± 1 uur marineren;
leg daar ook de djeroek poeroet blaadjes bij (schep om het kwartier even
om).
Verhit wat sesamolie en bak de uitgelekte stukjes kip daarin (gooi de
marinade niet weg).
Maak een brij van de ui, de pepers en de boemboe ritja en voeg die, als de
kip bijna gaar is toe, samen met de overgebleven marinade, de djeroek
poeroet blaadjes en het blok santen en laat het geheel op laag vuur
sudderen.
Voeg de Javaanse suiker en de honing toe en laat nog 10 minuten
sudderen.
Maak de kemirienoten fijn en strooi ze met de sesamzaadjes over het
gerecht.
Laat het op laag vuur nog 5 minuten staan en roer het af en toe door.
Als de brij tijdens het koken wat te dik wordt, kunt u deze met water
verdunnen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Met kippenlevertjes gevulde uien
Kip-kerrieschotel met banaan
Kip met zuurkool
Knoflookkip
Indonesische mini-rollades met kip en kokosmelk

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes